Карта залучення міжнародної допомоги

Реформи

"Урядова гаряча лінія"

Федерація футболу

На допомогу захисникам Батьківщини!



За інформацією відділу агропромислового розвитку Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації

З метою виконання наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 18.01.2013 № 24 «Про затвердження плану заходів Мінагрополітики України щодо розвитку сільського земного туризму на період до 2015 року» Департамент науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі спільно з громадською організацією «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні» шляхом анкетування проводять формування рейтингового списку 100 кращих власників сільських садиб, які надають послуги у сфері сільського зеленого туризму.

Метою зазначеного заходу є популяризація сільського зеленого туризму як одного із механізмів розвитку сільських територій.

Взяти участь у відборі можуть громадяни України, які надають послуги у сільській місцевості відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 15.03.2006 № 297 «Про затвердження Порядку надання послуг з тимчасового розміщення (проживання)». Переможці будуть відзначені під час проведення XXVIII Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2016».

У зв’язку з викладеним просимо зацікавлених осіб надіслати до 15 грудня 2015 року заповнені анкети у паперовому та електронному вигляді на електрону адресу відділу агропромислового розвитку Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .

Детальна інформація розміщена на сайті громадської організації «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні»: www.greentour.com.ua

Додаток: анкета власника садиби сільського зеленого туризму та вимоги до учасників на 03 арк.

 

Вимоги

 до учасників рейтингу

 «100 кращих садиб сільського зеленого туризму України»

Головні вимоги до садиб сільського зеленого туризму, які будуть номінуватися для входження до 100 кращих:

  1. Надання послуг у сільській місцевості відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 15.03.2006 № 297 "Про затвердження Порядку надання послуг з тимчасового розміщення (проживання)" та відповідна якість житлових умов та рівень послуг  згідно з програмою категоризації «Українська гостинна садиба» громадської організації "Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні";
  2. Заявка на участь у рейтингу довільної форми;
  3. Анкета власника садиби (зразок розміщено на сайтах: www.greentour.com.ua; www.minagro.gov.ua);
  4. Фотографії садиби сільського зеленого туризму (4-10 штук);
  5. При наявності презентація або відеоролик.

Прийом заявок на участь у рейтингу «100 кращих садиб сільського зеленого туризму України» завершується 30 грудня 2015 року.

За додатковими роз’ясненнями звертатись: Громадська організація «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні», 04209, м.Київ, а/с 4, Васильєв Володимир Павлович, (тел. (044) 223-38-17, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. ).

 

А Н К Е Т А

власника садиби сільського зеленого туризму

(будемо вдячні, якщо анкета буде розбірливо та повністю заповнена, бажано трьома мова)

 

Власна назва агротуристичного об’єкту (садиби, особистого селянського господарства тощо)

українською________________________________________________________________

російською_________________________________________________________________

англійською_________________________________________________________________

П.І.Б власника

українською_________________________________________________________________

російською _________________________________________________________________

англійською_________________________________________________________________

Поштова  адреса (індекс), телефон (код), e-mail, сайт 

українською_________________________________________________________________

російською _________________________________________________________________

англійською_________________________________________________________________

Характеристика житлового будинку (підкреслити):

рік забудови__________________

побудований з цегли, дерева, ракушняку, інше _________________________________

кількість поверхів_____________

вода: стаціонарна у домі, криниця, свердловина (підкреслити)

кухня: газова, електрична плита, піч, камін, літня кухня (підкреслити)

опалення

вхід до будинку: окремий / спільний з господарями (підкреслити)

Зареєстрований(а): як ФОП,  як особисте селянське господарство, інше (зазначити):________ 

Які заходи з питань сільського зеленого туризму Ви відвідували ________________________

Наявність сертифікату:

Програми «Українська гостинна садиба» ______ рівня. Дійсний до ________________

Програми “Зелена садиба”   ____   рівня.   Дійсний до   _____________________

Інші сертифікати__________________________________________________________

Господар/господиня майстри народних промислів:

яких саме____________________________________

 

Відпочивальникам надаватимуться: 

окремі кімнати:                        одномісні      ______площею___________м2

                                             двомісні        ______ площею___________м2

                                             тримісні        ______ площею___________м2

окремий будинок, котедж        Всього ліжко-місць в окремому будинку _______

санітарні місця:

туалет в будинку                                                                 так / ні

ванна                                                                                    так / ні

душ                                                                                       так / ні

сауна (баня)                                                                         так / ні

можливість користуватися кухнею для приготування їжі      так / ні

паркування автомобіль у гаражі                                       так / ні

відпочинок з домашньою твариною                                 так / ні

користування пральною машиною                                   так / ні

відпочинок з дітьми                                                            так / ні

телевізор                                                                               так / ні

 

 холодильник                                                                       так / ні

телефон                                                                                так / ні

Інтернет                                                                                так / ні

у господарстві є:

пасіка                                                                                    так / ні

корова                                                                                  так / ні

коза                                                                                       так / ні

вівці                                                                                      так / ні

порося                                                                                  так / ні

домашня птиця                                                                   так / ні

інші тварини                                                                        так / ні

 

Господарі випікають хліб                                                 так / ні

Господарі володіють англійською мовою                     так / ні

 

Віддаленість від садиби:

автобусна (залізнична) станція                                          ____км.

пункт медичної допомоги                                                   ____км.

музей, історичні пам’ятки                                                   ____км.

ресторан, кафе, бар                                                              ____км.

магазин, ринок                                                                      ____км.

 

Додаткові розваги:

катання  на конях                                                                 ____

полювати                                                                              ____

риболовля                                                                             ____

купання у водоймах                                                             ____

катання на човнах                                                                ____

катання на велосипеді                                                        ____

катання на лижах                                                                ____

 

Період прийому  відпочивальників: від________________до_________________

 

 

Підпис господаря                                                                                         Дата

 

 

Відділ агропромислового розвитку попереджає роботодавців, фермерів, та одноосібних підприємців, спеціалістів і уповноважених трудових колективів з питань охорони праці

Зимовий період в усіх галузях економіки в тому числі у аграрному виробництві відзначається широкою номенклатурою робіт і підвищеним споживанням енергоносіїв. Особливо це стосується сільськогосподарського виробництва. Проводиться технічне обслуговування і ремонт техніки, обладнання та устаткування, у тваринництві ведеться зимово-стійлове утримання худоби. Інтенсивно використовуються опалювальне устаткування та опалювальні прилади. До того ж, ускладнюються погодні і дорожні умови, помітно скоротився світовий день, рано настають сутінки, знижується навколишня температура. Внаслідок зазначених та інших чинників цей період в аграрному секторі економіки з року в рік стабільно залишається дуже травмонебезпечним. До найбільш травмонебезпечних видів подій відносяться зіткнення і перекидання (переважно при дорожньо-транспортних пригодах), наїзди, травмування предметами, що рухаються чи обертаються. Від них загинуло майже 44 відсотка потерпілих. Недотримання правил дорожнього руху, недоліки під час навчання безпечним прийомам праці, незадовільний технічний стан транспортних та інших засобів виробництва, алкогольне сп’яніння, використання саморобних та несправних обігрівальних приладів були основною причиною нещасних випадків зі смертельним наслідками для 46 відсотків загиблих. Ще 7,7 відсотка спричинено порушенням трудової і виробничої дисципліни, порушенням вимог безпеки під час експлуатації транспортних засобів, устаткування, машин, механізмів тощо.Серед загиблих 15 відсотків складають працівники, з якими не проводився первинний (повторний) інструктаж. Понад 35 відсотків загинуло внаслідок допуску до роботи без обов’язкового навчання безпечним прийомам праці. Майже 42 відсотки загиблих не проходили перевірку знань, медичне обстеження та інші види обов’язкових заходів для виконання робіт підвищеної небезпеки.

В основі багатьох нещасних випадків знаходяться недоліки в організації безпечних методів проведення робіт. Напередодні напруженого періоду, роботодавці, керівники середньої ланки і спеціалісти, працівники служб охорони праці підприємств, фермерських та інших господарств, в тому числі і тих, де в останній рік чи роки нещасних випадків вдалося уникнути, повинні посилити профілактичну роботу по запобіганню виробничого травматизму. Особливо потрібно приділяти посилену увагу до безпеки праці трактористів-машиніатів, водіїв автомобілів, сторожів, підсобних робітників (різноробочих). Адже саме на ці чотири категорії працівників припадає найбільша кількість смертних випадків, що становить близько 65 відсотків. Виходячи з аналізу причин і обставин смертельного травматизму в попередні 5 років та враховуючи рекомендації комісій по розслідуванню нещасних випадків на виробництві, дійовими заходами профілактики є:

організація проведення навчання, інструктажів з охорони праці а також

профвідбору;

забезпечення безпеки виробничого обладнання та мобільних засобів

виробництва, безпеки при експлуатації систем енергозабезпечення та

опалювального устаткування;

забезпечення належного контролю та нагляду за охороною праці;

підвищення уваги працівникам молодших 18 років;

зміцнення трудової та виробничої дисципліни.

Зазначені та подібні заходи не вимагають від господарників якихось значних фінансових, трудових, матеріальних витрат, але суттєво допоможуть зменшити виробничий травматизм, зберегти життя і здоров’я працюючих.

Відзначили День працівників сільського господарства

Щорічно у третю неділю листопада в Україні відзначається День працівників сільського господарства. З нагоди свята 13 листопада у приміщення Районного будинку культури відбулися урочистості. Це професійне свято працівників сільського господарства, підприємств по переробці сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготівельних, обслуговуючих підприємств і організацій агропромислового комплексу. Тому в залі зібралися представники усіх цих шанованих професій.

На святі були відмічені кращі господарства, передовики сільськогосподарського виробництва. Відбулося нагородження кращих працівників з врученням грамот та грошових премій від голови райдержадміністрації Григорія Дубини та голови районної ради Петра Качкалди.

Голова РДА звернувся до присутніх з вітальним словом: «Нинішній рік видався надзвичайно складним для всіх аграріїв як у питанні погодних умов, так і у виробничому та фінансовому плані. Але наші аграрії спрацювали продуктивно і виконали всі поставлені перед ними завдання.» Григорій Дубина подякував керівникам господарств за те, що вони першими відгукнулися та підтримали військовослужбовців в зоні АТО. Також за кошти благодійників було проведено ремонт дорожнього покриття як у межах населених пунктів району, так і на дорогах загального користування. Керівники сільськогосподарських підприємств є меценатами, які неодноразово долучалися до будівництва та реконструкції церков у нашому районі.

11 листопада під час обласного святкування голову Переяслав-Хм. РДА була відзначено вітальним листом. Григорій Дубина подякував керівникам сільськогосподарських підприємств за їхню невтомну працю, адже саме тому наш район другий рік поспіль займає 2 місце (відзначили райони, цьогорічна врожайність яких складає понад 200 тисяч тонн зернових культур). Подякою міністерства аграрної політики і продовольства нагороджено керівника СФГ «Геркулес» Віктора Шеремету, подяками і почесними грамотами Київської облдержадміністрації і облради нагороджено керівника ПП «Строкова-Агро» Володимира Ярему, керівника ТОВ «Маїс» Антона Артеменка, керівника ФГ «Ніка» Григорія Домніча, агронома СП ТОВ «Нива Переяславщини» Віталія Трохименка, бухгалтера ВКФ «Укрпромпостач-95» ЛТД Катерину Омельченко, головного спеціаліста відділу агропромислового розвитку РДА Володимира Безрука, подякою департаменту агропромислового розвитку КОДА нагороджено головного агронома ПП «Соснова» Олександра Бабія.

До вітального слова також приєднався голова районної ради Петро Качкалда та побажав аграріям району міцного здоров'я, щастя, родинного затишку.

В.о. начальника відділу агропромислового розвитку Любов Кузькова привітала колег зі святом, подякувала за їх нелегку працю та побажала аграріям стабільності та щедрих врожаїв. Любов Олександрівна також зачитала цьогорічні показники по обмолоту зернових та зернобобових.

Для всіх присутніх у залі районного будинку культури з нагоди свята працівниками відділу культури РДА була організована цікава концертна програма.

Сільськогосподарська ярмарка-2015

В суботу 14 листопада у селі Циблі відбулася ярмарка, присвячена Дню працівників сільського господарства під патронатом Міністерства аграрної політики та продовольства України. Ярмаркувати зібралося багато жителів села Циблі та інших сіл району. Тут можна було придбати продукцію місцевих виробників ТОВ “Переяслав-Молпродукт” - молочну та хлібобулочну продукцію, СФГ “Любава” – овочі, вирощені на полях нашого району. Вдосталь було м’ясної продукції, ковбасних, кондитерських виробів та круп. Торговці з Черкащини реалізували річкову рибу. На ярмарці був представлений великий вибір збіжжя – пшениця, ячмінь, овес, ячмінна дерть, а також сіно та тюкована солома. Черга зібралася біля авто із олійниці села Виповзки, тут можна було обміняти соняшникове насіння на олію та макуху. Мешканці району були задоволені ярмарком, який провів відділ агропромислового розвитку Переяслав-Хм. РДА.











Відділ агропромислового розвитку Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації інформує

ТОВ «Метпромтрейдинг» спільно з АТ «Артембанком» розробив програму з часткового фінансування придбання мінеральних добрив та сільськогосподарської техніки на 2015-2016 роки .

Сільськогосподарські підприємства району можуть придбати якісні мінеральні добрива заводів «Азот»(м. Черкаси), «Сумихімпром» (м. Суми) та ОАО «Гродно Азот»(Білорусь) та таких виробників як МТЗ, New Holland, оплативши частину їх вартості, а іншу частину оплатити урожаєм 2016 року.

Крім того, можна придбати сільськогосподарську техніку в розстрочку на 2-4 роки, або розрахуватись за неї частиною майбутнього урожаю.

Більш детальна інформація розміщена на сайті компанії ТОВ «Метпромтрейдинг» http://metprom.at.ua

Національним науковим центром «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» смт. Глеваха, розроблена нова унікальна технологія відновлення робочих органів ґрунтообробних агрегатів, яка забезпечує ресурсні показники на рівні кращих іноземних аналогів, а вартість відновлених деталей в рази дешевше від імпортних нових робочих органів.

Також існує можливість за допомогою ННЦ «ІМЕСГ» створення дільниць з відновлення та зміцнення робочих органів ґрунтообробних машин в місцях концентрації сільськогосподарських підприємств з урахуванням площ ріллі та можливої мінімізації транспортних витрат на перевезення зношених деталей на дільницю. Є й інші можливості: наприклад на базі існуючих та бувших РТП відновити обмінні пункти для збору зношених та видачі відновлених робочих органів і т. ін.

На території ННЦ «ІМЕСГ» смт Глеваха створена така дільниця, яка працює і приймає заявки на відновлення робочих органів від сільгосппідприємств.

Контактні телефони: 066-289-43-46, 096- 562-92-34; Василенко Михайло Олександрович.

За інформацією виконуючої обов’язки начальника відділу агропромислового розвитку Переяслав-Хмельницької РДА

Переяславщина заявила про себе, як потужний учасник виробництва зерна. Зібрано біля 200 тисяч тонн зернових і зернобобових культур з урожайністю біля 53,9 ц/га.

Вже декілька років підряд Переяславщина серед районів області займає друге місце по валовому збору зернових, та входить в 5 кращих по урожайності.

Хочеться відмітити господарства які зібрали більше 20 тисяч тонн зернових культур це: ПП «Соснова» с. Соснова, керівник Павлушко Юрій Іванович, ПП «Євросем» с. Ташань керівник Чернюк Михайло Васильович, СП ТОВ «Нива Переяславщини» с. Переяславське  керівник Єрошенко Юрій Анатолійович.

Серед кращих  господарів Переяслав-Хмельницького району по збору урожаю 2015 року слід відмітити такі господарства як: СГ «Альта» с. Демянці керівник Григоренко Василь Миколайович урожайність озимої пшениці становить 70,1 цнт/га, ПП «Строкова Агро» с. Строкова  керівник Ярема Володимир Сергійович урожайність овса  становить 46,3 цтн/га, ТОВ «Маїс» с. Дениси керівник Артеменко Антон Олексійович урожайність кукурудзи становить 85 цнт/га, ТОВ «Стейк Агро» с. Гланишів керівник Дікун Микола Сергійович урожайність озимого ячменю становить 51 цнт/га, ТОВ «Саланг Агро» с. Віненці керівник Колихалов Ігор Іванович урожайність соняшника становить 30 цнт/га, ФГ «Геркулес» с. Єрківці керівник Шеремета Віктор Васильович урожайність озимої пшениці становить 65 цнт/га, ПП «Земля Переяславщини» с. Виповзки керівник Ярема Олександр Григорович урожайність гороху становить 25 цнт/га, ФГ «Світ ланів» с. Козлів керівник Саєнок Володимир Володимирович урожайність соняшника становить 30,3 цнт/га.

За підсумками роботи галузі тваринництва - за 2015 рік можна назвати роком стабільності. Господарствам району вдалося призупинити зменшення поголів’я ВРХ. в тому числі корів.

Хочеться відмітити такі підприємства як ПП «Євросем» с. Ташань керівник Чернюк Михайло Васильович збільшено поголів’я ВРХ на 350 голів в тому числі корів на 1678 голів. Найкращі показники по приростах ВРХ більше 1300 грамів добилася Мендиль Інна Миколаївна ПП «Євросем» с. Ташань.

Сільськогосподарськими підприємствами за 2015 рік реалізовано 7467 тонн м’яса, серед кращих підприємств по реалізації м’яса хочеться відмітити підприємство ТОВ «Стейкагро» с. Гланишів керівник Дікун Микола Сергійович.

Виробництво молока становить 6155 тонн, середній надій на корову становить 4390 кілограмів, серед кращих працівників по надою молока на корову хочеться відмітити операторів машинного доїння корів які надоїли більше 5000 кілограмів молока на корову:ПО агрофірма «Україна» с. Велика Каратуль Лисенко Галину Михайлівну та Хрипко Людмилу Сергіївну, ПП «Соснова» с.Соснова, Таргонську Ірину Іванівну, ДП агрофірма «Іскра» с. Шевченкове Безверха Віра Володимирівна.

Успішно розвивається галузь свинарства, ТОВ «Стейкагро» керівник Дікун Микола Сергійович поголів’я свиней збільшило на 600 голів.

 

З Днем працівника сільського господарства!

Шановні колеги! 



Сердечно вітаємо вас із професійним святом.
 

Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями ваші

ниви, хай втілюються в життя ваші  плани,задуми та

сподівання на радість вашим рідним.

 





Хай обходять вас стороною природні стихії, а ваші

родини живуть у сімейному затишку, щасті,

благополуччі та при доброму здоров'ї !

 

Щастя вам, усмішок, щедрої долі,

Серце хай гріє людська доброта,

Втоми не знайте ні в чому й ніколи

І будьте здоров'і на довгі літа.

 

З найкращими побажаннями

виконуюча обов'язки начальника та коллектив відділу

 агропромислового розвитку

Переяслав-Хмельницької районної  державної адміністрації

Економічний форум "Інвестиції та інновації – стратегічний розвиток Київщини"

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

економічний форум "Інвестиції та інновації – стратегічний розвиток Київщини"

12.10.2015 м.Переяслав-Хмельницькийвул. Сухомлинського, 30

Модератор – Анастасія Баклан

11.00-12.00 – реєстрація учасників

12.00-12.10 – офіційне відкриття форуму, вітальне слово голови Київської облдержадміністрації Володимира Шандри

12.10-12.20 – вступне слово першого заступника голови Київської облдержадміністрації Лева Парцхаладзе

12.15-12.30 – виступ директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Київської облдержадміністрації Ігоря Самойлова

12.30-13.30 – Модуль І: Розвиток промисловості та створення індустріальних парків

Спікери:

  1. Shaun Lee (GESS Consulting) – "Модернізація заводів радянської доби як запорука експорто-орієнтованої індустріалізації України"
  2. Берулава Дмитро –Індустріалізація як каталізатор розвитку регіон
  3. Трушенко Ігор (голова правління ГС "Асоціація індустріальних парків України") "Умови для створення і розвитку індустріальних парків в Україні"
  4. Даниленко Анатолій (генеральний директорТОВ "Завод енергетичного обладнання"ДАН" корпорації "ТеплоЕнерго") - "Енергозберігаючі технології"
  5. Бородін Володимир (директор КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс")
  6. Бондарчук Юрій  (директор ТОВ "Сільгосппродукт", керівник проекту по будівництву комплексу з виробництва електроенергії із біогазу на базі "Рокитнянського цукрового заводу") "Біоенергія – сучасність та перспективи"
  1. Центило Леонід  (директор ТОВ "Агрофірма Колос") "Впровадження інвестиційних технологій та напрями залучення інвестицій для зміцнення аграрного потенціалу Київщини"

13.30-13.45 – обговорення

13.45-14.00 – кава-брейк

14.00-15.00 – Модуль ІІ:Залучення іноземних інвестицій та створення привабливого інвестиційного клімату

Спікери:

  1. Авраменко Вячеслав (регіональний директор Hussar&Co) "Україна очима американських інвесторів: ризики та перспективи"
  2. Петруняк Михайло (голова Іспано-Української Торгової Палати) "Перспективи розвитку двосторонніх торгово-інвестиційних відносин між Іспанією та Україною"
  3. Мамедов Назім"Агенція регіонального розвитку як інструмент взаємодії влади,бізнесу та громадськості"
  4. Радослав Шкуп(генеральний директор ТОВ "Костал Україна") "Досвід, проблеми та перспективи роботи підприємства з іноземними інвестиціями"
  5. Савченко Алла (президент ТОВ "БДО") - "Опыт BDO в привлеченииинвестиций в туризм и отельныйбизнес"
  6. Воронін Кирило (КУ КОР "Центр розвитку туризму") "Туристичний потенціал Київщини"
  7. Костін Тарас (міський голова Переяслав-Хмельницького)"Інноваційні шляхи розвитку туристичного потенціалу Переяславщини"

15.00-15.10 – обговорення

15.10-15.20 – підсумкове слово

15.20-15.40 – кава-брейк